nieuws

Jan Toet Beste Echte Bakker in jubileumjaar

Nieuws 859

Echte Bakker Jan Toet is de Beste Echte Bakker van 2017. Toet is dinsdagmiddag in de slingers gezet tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst en de aftrap van het jubileumjaar van het Echte Bakkersgilde, in theater Orpheus in Apeldoorn. Ook zijn ouders, die het bedrijf begonnen, waren aanwezig.

Jan Toet Beste Echte Bakker in jubileumjaar
Winnaar Jan Toet danst met Glennis Grace, die ter gelegenheid van het jubileum de jubilerende Echte Bakkers toezong. Foto’s: Studio Kastermans

Toet heeft tevens Gouden Schieter gewonnen op productniveau. Echte Bakker De Koning uit Puttershoek heeft de Gouden Schieter voor de beste winkel mee naar huis genomen.

Toet, De Echte Bakker met twee winkels in Apeldoorn, pakte de titel Beste Echte Bakker overall én de titel Beste Echte Bakker in de categorie Kwaliteit. Toen Jan Toet zich in 2013 bij het Gilde aansloot had hij al de ambitie om Beste Echte Bakker te worden. Dat dit al na ruim drie jaar waarheid wordt vindt ook Toet ongekend.

De Zilveren Schieter (overall) is voor het team van Van der Steen, De Echte Bakker in Made. In 2013 werden de broers Barry en Jeroen van der Steen eerste en dit jaar halen ze zilver.

Het brons is voor Bas Gommans, met winkels in Sevenum en Swalmen. Bas Gommans handhaaft hiermee voor het derde jaar op rij in de top drie.

Kwaliteit hoog

De categorie Beste Kwaliteit kent dit jaar dezelfde winnaars als de Beste Echte Bakker overall. Toet heeft zijn toch al hoge score van vorig jaar (8,050) weer kunnen verbeteren naar een record kwaliteitsgemiddelde van 8,128. Ook Van der Steen scoort een gemiddelde kwaliteit van boven de acht. Na 17 onaangekondigde productkeuringen die over het hele jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum bij alle Echte Bakkers zijn uitgevoerd noteert Van der Steen 8,021. Gommans behaalt de derde prijs en met zijn score van 7,982 laat hij al drie jaar op rij zien dat hij kwaliteit op hoog niveau kan handhaven.

De winnaar van de Gouden Schieter werd via een video bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Beste Winkel

De titel Beste Winkel gaat dit jaar naar De Koning, De Echte Bakker in Putterhoek. De tweede prijs is voor Van Meijel in Clinge en het brons gaat naar Dieteren in Maasbracht. 277 winkels werden beoordeeld door onafhankelijke inspecteurs op 58 punten in elf categorieën. Zo werd er scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen.

De winkel van De Koning heeft veel productdominantie en de bakkerij is zichtbaar in de winkel wat een extra beleving geeft voor de klanten. In het Zeeuwse Clinge zorgt een sfeervolle presentatie samen met prachtige producten voor een hoge score. De duidelijke routing in de drukke winkel geeft rust en overzicht. Dieteren heeft het zelfbedieningsconcept perfect uitgevoerd en goed gecombineerd met beleving. De productdominantie geeft een vol en rijk gevoel voor de klanten. De oven in de winkel zorgt ervoor dat klanten betrokken zijn bij het werk van de bakker.

Ook deze winnaar werd bekendgemaakt via een video.

Goudstaaf

Het Echte Bakkersgilde bestaat op 5  februari 50 jaar. In Apeldoorn werd ook de aftrap gegeven voor het 50-jarig jubileum van het Gilde met de jubileumactie die deze week van start is gegaan. Het is de bedoeling dat vooral de klanten van de Echte Bakkers in  Nederland het jubileum meevieren in de inmiddels 365 winkels van het gilde. Daarvoor is een gulden reclamepakket samengesteld, dat de leden van het gilde in hun winkels kunnen inzetten. Daaraan is onder meer een competitie  verbonden, waarmee op landelijk niveau een goudstaaf is te winnen.

Ook zijn de leden van het eerste uur gehuldigd. Zij ontvingen een trofee als aandenken aan hun 50-jarig lidmaatschap.

Reageer op dit artikel