nieuws

Heel Zuid-Limburg Bakt! georganiseerd door bakker Eugène Kengen

Nieuws 1199

Bakkerij Eugène Kengen organiseert op woensdag 27 september een appeltaartenbakwedstrijd onder consumenten: Heel Zuid Limburg Bakt!. Alle thuisbakkers in Zuid-Limburg kunnen met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘Beste thuisbakker van Zuid-Limburg’.

Heel Zuid-Limburg Bakt! georganiseerd door bakker Eugène Kengen
Heel Zuid Limburg Bakt!

Tijdens Heel Zuid-Limburg Bakt! wordt bekend wie de lekkerste appeltaart van Zuid-Limburg bakt. De wedstrijd is bedoeld voor consumenten in de regio Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Sittard en Landgraaf. De winnaar mag de titel ‘beste thuisbakker van Zuid-Limburg’ dragen. Kengen heeft voor de winnaar een bakkerstenue met bakbenodigdheden beschikbaar gesteld. Tevens ontvangt de winnaar samen met vier andere deelnemers een ticket voor een workshop vlaaibakken in de bakkerij van Kengen in Heerlen of Landgraaf.

Wie bakt de lekkerste appeltaart van Zuid-Limburg?

Kengen hield een marktonderzoek en daaruit bleek dat 30% van zijn klanten het leuk vindt om af en toe thuis te bakken. ‘Daarom hebben we besloten om een wedstrijd uit te schrijven. De wedstrijd ‘Heel Zuid-Limburg Bakt’ was geboren. We hebben gekozen voor een appeltaart. De nieuwe oogst is namelijk net geplukt en een appeltaart is een smaakvol traditioneel product dat goed past bij de producten die wij zelf willen maken’, zegt Kengen.

Consumenten die mee willen doen aan de bakwedstrijd kunnen een wedstrijdreglement ophalen in een van de winkels van Kengen. Adressen van de winkels zijn beschikbaar op de website van bakkerij Kengen. De appeltaarten kunnen op dinsdag 26 september worden ingeleverd. Op woensdag 27 september zullen de taarten worden gekeurd door Eugène Kengen samen met een consument. De taarten worden beoordeeld op smaak, originaliteit en algemene uitstraling.

Populair bakkersvak

Kengen: ‘We merken sinds enkele jaren een stijgende populariteit van het bakkersvak. Tv-programma’s als Heel Holland bakt, BROOD, Rudoph’s Bakery en de CupCakeCup hebben daar enorm aan bijgedragen. Er is gelukkig weer meer waardering voor het ambachtelijke vak dat wij elke nacht uitoefenen. Veel mensen verwarren de producten uit een ambachtelijke bakkerij ten onrechte met soortgelijke producten uit de supermarkt. Wanneer je een ambachtelijke timmerman een kast op maat laat maken van zuiver notenhout dan vergelijk je deze kast waarschijnlijk niet met een standaard Ikea-kast. Deze vergelijking zou je ook mogen maken tussen een ambachtelijk versus industrieel bakkersproduct. Naast de basisgrondstoffen is ‘tijd’ een van onze voornaamste ingrediënten. Hierdoor ontstaat een heerlijke natuurlijke smaak’.

Reageer op dit artikel