nieuws

Eerste Chocolade Compleet-cursus na zomerstop van start

Nieuws 970

Tien bakkers laten zich vandaag scholen in de basisbeginselen van het chocolade maken. Dit gebeurt tijdens de eerste cursus Chocolade Compleet 1.0 na de zomer, die plaatsvindt in het Chocolate Academy Centre in Zundert. Volgens organisatoren Beko en Callebaut is er steeds meer belangstelling voor de cursussen. ‘Zelf chocolade maken is voor bakkers een perfecte manier om zich te onderscheiden.’

Eerste Chocolade Compleet-cursus na zomerstop van start

De chocoladecursussen, die inmiddels zo’n drie jaar draaien, zijn onderdeel van Chocolade Compleet; een concept van Beko en Callebaut dat bakkers tools, producten, inspiratie en kennis biedt om aan de slag te gaan met chocolade. Inmiddels hebben zo’n driehonderd bakkers een cursus gevolgd. Chocolade Compleet 1.0 is de instapcursus, waar bakkers de basisvaardigheden van het chocolade maken leren. ‘De cursisten leren vandaag hoe ze chocolade moeten kristalliseren en hoe ze veelvoorkomende problemen kunnen herkennen, voorkomen en oplossen’, zegt docent Ton Jongejan, die als Chocolate Academy Chef is verbonden aan Callebaut. ‘Aan het einde van de dag zijn de bakkers in staat om diverse basisproducten van chocolade te maken.’

De cursusniveaus 2.0 en 3.0 geven meer diepgaande en specifieke technische kennis en vaardigheden en zijn daarom bedoeld voor bakkers die al een bepaalde ‘chocoladebasis’ hebben.

Leestip: Vraag naar duurzame cacao blijft stijgen

Groeiende belangstelling

Beko en Callebaut merken dat de belangstelling voor de chocoladecursussen groeit. ‘Chocolade is ‘hot’; niet voor niets is er steeds meer belangstelling voor deze cursussen’, vertelt Arthur Vos, communicatiemanager bij Beko Techniek. ‘Vanuit de bakkerijsector, maar ook vanuit de horeca. Voor bijvoorbeeld ijssalons is chocolade een heel interessant product om de winter mee te overbruggen. Voor bakkers is zelf chocolade maken een manier om zich te onderscheiden in de markt. Daarbij kenen chocoladeproducten een goede marge.’

Beko en Callebaut organiseren dit najaar in totaal nog tien chocoladecursussen, op verschillende niveaus.

Kijkje in de keuken bij de cursus

Foto's

Reageer op dit artikel