nieuws

Turkse bakker koopt vier winkels van Ammerlaan

Nieuws 311

De Turkse bakker Ak-Al uit Leiden heeft vier overgebleven winkels van Ammerlaan de Bakkers uit Sassenheim overgenomen. De koopcontracten voor de filialen in Roelofarendsveen, Oude Wetering, Hillegom en Lisserbroek zijn halverwege deze maand getekend. Het familiebedrijf had eerder al de zeven winkels van de keten verkocht en heeft nu nog de bakkerij in Sassenheim.

Turkse bakker koopt vier winkels van Ammerlaan
Google Maps Streetview

‘Voor de klanten verandert weinig’, belooft de nieuwe eigenaar Rabi Said in het Leidsch Dagblad. ‘We houden het zoals de klanten het gewend waren.’ Ook wil hij dat de naam van de winkels hetzelfde blijft. ‘Dat willen we heel graag. Zo voorkom je verwarring, maar we moeten juridisch uitzoeken of we de naam mogen houden.’

Failliet

Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim werd half mei failliet verklaard. De bakker met elf winkels in de Bollenstreek wil voor zeven franchisefilialen een doorstart maken. Voor de vier overgebleven filialen is nu een nieuwe eigenaar gevonden.

In dezelfde regio zijn nog diverse bakkerijfilialen met de naam Ammerlaan gevestigd. Dit bedrijf in Bleiswijk is familie van Ammerlaan in Sassenheim maar staat verder los van deze onderneming.

Reageer op dit artikel