nieuws

Lekkerland test bakeryconcepten in Labstores

Nieuws 412

Lekkerland heeft een Shell tankstation in Katwijk ingericht als proeftuin voor shopmodules. Hier worden concepten en producten voor maaltijden, bakery en stomerij getest.

Lekkerland test bakeryconcepten in Labstores
Lekkerland

De leverancier opent op termijn nog vijf van deze Labstores bij tankstations. Op welke locaties de proeftuin van start gaat is nog niet bekend.

Lekkerland, leverancier aan retailformules met on-the-go-assortiment waaronder tankshops, gemakswinkels en fastfoodketens, wil met de proeftuin nagaan hoe tankstations meer rendement uit hun foodshops kunnen halen.

‘In het aanbod food voor bakery zijn local heroes ofwel belangrijke bakkerijproducten voor een shop zoals verse wafels, kokosmakronen en appeltaart onderdeel van het testassortiment’, vertelt Patrick Luhrman, category group manager van Lekkerland Nederland BV.

Ontbijt groeiend eetmoment

‘We kiezen voor ambachtelijk brood dat we elke dag zelf vers afbakken. Een groot deel van het broodassortiment is gemaakt van desem. De pagnotella broodjes worden voorgebakken op een traditionele steenoven bodem en gemaakt door diverse ambachtelijke leveranciers uit ons portfolio.’

Het ontbijt, een groeiend eetmoment voor tankstations, vult Lekkerland in met verse broodjes en croissants. ontbijtgranen, zuivel, en verse sappen en smoothies. Het aanbod in de Labstores is relatief klein en heeft veel variëteit. ‘Zo houden we de menukaart spannend en gaan we efficiënt om met verspillen’, aldus Patrick Luhrman.

Ook voor thuis

De Labstores hanteren voor de producten het 3T Food Priciple: To Go, To Stay, To Take Home. Luhrman: ‘Dit betekent dat de klant alles wat we in onze keuken bereiden ook kan meenemen voor thuis. Ons brood, kaas, vleeswaren en salades zijn ook als ingrediënt te koop. De ingrediënten worden zo samengesteld dat ze voor meerdere eetmomenten gebruikt kunnen worden. De gerechten bestaan uit maximaal vijf ingrediënten. Op deze manier houden we tijd over om gerechten dagelijks vers te kunnen bereiden en managen we derving op de winkelvloer.’

Reageer op dit artikel