nieuws

Werkgevers teleurgesteld over wegblijven FNV cao-overleg

Nieuws 137

Werkgeversorganisaties NBOV en NVB zijn zwaar teleurgesteld in de houding van met name vakbond FNV bij het cao-overleg. De werkgevers nodigden zowel FNV als CNV op 11 april uit voor een vervolgoverleg, waarbij de FNV verstek liet gaan.

Werkgevers teleurgesteld over wegblijven FNV cao-overleg
NBOV-voorzitter Jos den Otter nam 28 maart de petitie in ontvangst van de actievoerders. Foto: NBOV

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Bakkersbedrijf zijn eind januari vastgelopen. De FNV en CNV Vakmensen hebben toen het eindbod van werkgevers voor een volgens de werkgevers goede cao met loonsverhoging afgewezen.

Tijdens de algemene jaarvergadering van de NBOV in Vianen, op 28 maart, bood een veertigtal actievoerders een petitie aan NBOV-voorzitter Jos den Otter aan om hun eisen kracht bij te zetten.

In een ultieme poging om de impasse te doorbreken, werden alle partijen daarom opnieuw uitgenodigd voor een formeel overleg op 11 april. Werkgevers waren van plan een hoger eindbod neer te leggen dat past bij de recente inflatiecijfers en het goede cao-pakket aan arbeidsvoorwaarden verder versterkt, zo laten NBOV en NVB weten.

Verbazing

De verbazing en teleurstelling waren groot toen FNV gisteren verstek liet gaan. Hiermee laat het FNV volgens werkgevers de kans liggen om de lonen collectief daadwerkelijk te verhogen.

Deze opstelling van het FNV biedt op korte termijn geen uitzicht op een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. ‘Een situatie die werkgevers zeer betreuren omdat de werknemers een nieuwe periode met een duurzame cao verdienen.’

Volgens onderhandelaar van de FNV Leo van Beekum heeft het geen zin om te gaan praten voordat er een beter voorstel wordt gedaan door de werkgevers. Bij bakkerijen en supermarkten wordt vrijdag volgens hem voor enige tijd het werk neergelegd. Hoelang verschilt per bedrijf.

Paasoffensief

Een ding is volgens de werkgevers zeker: de consument zal deze week gewoon zijn Paasbrood bij zijn ambachtelijke bakker of supermarkt kunnen kopen. ‘Dat kan een oud broodje zijn’, werpt FNV tegen.

 

 

Reageer op dit artikel