nieuws

Royal Steensma in gesprek met premier Mark Rutte

Nieuws 209

Holding Directeur Alfred Bruin van Royal Steensma werd deze week geïnterviewd door premier Mark Rutte. Hij kon op deze manier het belang onderstrepen van innovatie in de bakkerijsector.

Royal Steensma in gesprek met premier Mark Rutte
Alfred Bruin (2e v. rechts) in gesprek met premier Rutte om het belang van innovatie in de bakkerijsector te onderstrepen. Foto: Royal Steensma

Vertegenwoordigers van alle topsectoren discussieerden 7 februari over het belang van innovatie. Dat gebeurde in het Fieldlad van Siemens in Den Haag waar de vertegenwoordigers vanuit de topsectoren bij elkaar kwamen om de toonaangevende positie van Nederlandse bedrijven te waarborgen.

Suikerreductie

Op uitnodiging van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) kon Alfred Bruin in gesprek met de premier. Vanuit zijn Unilever-achtergrond wist Mark Rutte zeer gerichte vragen te stellen. Alfred Bruin benadrukte de balans tussen gezondheid en het genieten van onze voeding. Hiervoor zijn onderscheidende producten van essentieel belang en fundamenteel onderzoek ligt ten grondslag aan ontwikkelingen op het gebied van zout, vet en suikerreductie. Inspelen op trends, onderscheidende producten en nieuwe toepassingen liggen al 177 jaar aan de basis van Royal Steensma.

Politiek en bedrijfsleven

Hierna volgde een verkiezingsdebat waaraan zes verschillende politieke partijen deelnamen. De aanwezige ondernemers maakten gebruik van de gelegenheid om gerichte vragen te stellen over hoe de verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma’s ondernemend Nederland tegemoet willen treden.

Aan de orde kwamen fiscaal ondersteunende maatregelen zoals de fiscale regeling voor research en development WBSO, Innovatiebox en winstbelasting.

Ook de ‘Wet Poortwachter’, waarbij een zieke werknemer gedurende twee jaar wordt doorbetaald, werd uitgebreid besproken. Voor MKB-bedrijven zijn deze lasten onevenredig zwaar en de aanwezige ondernemers gaven de boodschap mee aan de politiek dat de ‘motor’ van Nederland gesteund moet worden door een faciliterende overheid.

Royal Steensma

Royal Steensma B.V. is opgericht in 1839 en ontving op 4 juni 2015 het predicaat Koninklijk. In de afgelopen 10 jaar is de omzet verdrievoudigd en heeft ze haar marktpositie verder uitgebouwd. Royal Steensma heeft naast vier vestigingen in Nederland, een eigen vestiging in Thailand, waar eigen plantages en contractteelt de vestigingen in Nederland voorzien van grondstoffen.

Reageer op dit artikel