nieuws

Nederlands jeugdteam strijdt in Lyon met toplanden

Nieuws 51

Het Nederlands jeugdteam doet van 23 tot en met 25 januari mee aan de internationale competitie voor jonge bakkers op de prestigieuze gastronomiebeurs Sirha in Lyon. Het team bestaat uit Gerrit Huckriede, werkzaam bij ‘Bij Robèrt’ en Maurits de Greef, werkzaam bij Bakkerij de Greef.

Nederlands jeugdteam strijdt in Lyon met toplanden
Gerrit Huckriede (links) en Maurits de Greef verdedigen de eer van Nederland op internationaal niveau. Foto: St. Jeugdvakwedstrijden

Het afgelopen half jaar hebben beide kandidaten flink wat trainingsuren gemaakt om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hierbij hebben ze ondersteuning gekregen van diverse leden van het BoulangerieTeam.

Coach en jurylid Wietse Schiere vertelt: ‘Het is een zware opdracht die de jongens moeten maken. Naast een showstuk moeten er veel verschillende producten worden gemaakt in slechts een kleine zes uur! Nu moeten ze laten zien wat ze waard zijn!’

Deelnemersveld

Nederland neemt het op tegen Spanje, Denemarken, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Hongarije, regerend kampioen Duitsland en gastland Frankrijk. Ieder land stuurt twee kandidaten die diverse soorten grootbrood, klein brood, brioche, getoerd gerezen, belegde broodjes en een showstuk maken met als thema ‘liefde’.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Internationale Bakkersbond UIBC.

De Sirha is een toonaangevende beurs op het gebied van gastronomie, hotelwezen en voeding.

 

 

Reageer op dit artikel