nieuws

Nederlander eet circa vijftig chocolade-eieren rond Pasen

Nieuws

Gemiddeld eten Nederlanders per persoon 47 chocoladepaaseieren voor en tijdens Pasen. In Overijssel zijn ze het meeste verzot op de chocolade-eitjes. Daar eten ze er gemiddeld 59 eitjes per persoon.

Nederlander eet circa vijftig chocolade-eieren rond Pasen
Archief Bakkerswereld

Overijssel staat op één, gevolgd door de provincie Groningen (55 eitjes) en Friesland (54 eitjes).

De melkchocolade-eieren blijven favoriet, ruim veertig procent van de Nederlanders geeft daar de voorkeur aan. Dat blijkt uit een onderzoek van Novioresearch in opdracht van de Hema.

86 procent van de ondervraagden zegt de chocolaatjes graag te eten. De verschil in smaak tussen jongeren en ouderen komt mooi naar voren in het onderzoek. Pure chocola is het minst populair onder jongeren (18-25); zij eten het liefst melkchocolade. Ouderen kiezen voornamelijk voor puur.

Paaseieren zoeken

Bijna een derde van de Nederlanders geeft aan in het paasweekeinde paaseieren te gaan zoeken.

Reageer op dit artikel