nieuws

Dutch Bakery koopt afbakproducent Tjendrawasih

Nieuws 831

Dutch Bakery, marktleider in afbakbrood en broodsnacks, neemt samen met investeringsmaatschappij Standard Investment broodsnack-specialist Tjendrawasih over. Tjendrawasih is eigendom van Buitenfood, moederbedrijf van onder meer snackfabrikant Royaan.

Dutch Bakery koopt afbakproducent Tjendrawasih

In 2015 nam Dutch Bakery samen met investeringsmaatschappij Standard Investment al de thuis-afbakdivisie van Bakkersland over.

Het in 1977 opgerichte Tjendrawasih is gespecialiseerd in (oriëntaalse) snacks als bapao, pita en pastei. De bakkerij in Alkmaar en alle medewerkers van Tjendrawasih gaan over naar de nieuwe eigenaar. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Marktleider afbakbrood

De acquisitie van Tjendrawasih past in de strategie van Dutch Bakery, dat de afgelopen jaren door overnames en autonome groei marktleider in Nederland is geworden in thuis-afbakbrood. Rob Verhoef, CEO van Dutch Bakery: ‘De overname van Tjendrawasih betekent een interessante verdieping van onze productportfolio en een verdere verbreding van onze doelgroepen, in binnen- en buitenland.’

Verhoef is verheugd over de acquisitie: ‘Wij zien veel mogelijkheden voor de producten van Tjendrawasih, mede door de combinatie van onze sterke distributie en onze uitstekende relaties met de retail. Wat deze overname bovendien interessant maakt zijn de overeenkomsten in productiemethoden. Zo worden onze worsten- en saucijzenbroodjes op dezelfde machines gebakken als bijvoorbeeld bapao en worden veelal dezelfde ingrediënten gebruikt. Tot slot liggen de eindproducten in hetzelfde koelvers- en diepvriesschap in de supermarkt.’

Goed huis

Voor Buitenfood past de verkoop van Tjendrawasih in de strategie van het bedrijf, zo licht Buitenfood CEO Bart Bakker kort toe: ‘Deze transactie past uitstekend in onze ambitie om meer te focussen op onze kernactiviteiten. Wij zijn blij dat Tjendrawasih bij Dutch Bakery in een goed huis terechtkomt waar het zonder twijfel verder kan groeien.’

 

 

Reageer op dit artikel