nieuws

Volop demonstraties op eerste Bakeplus-Event

Nieuws 39

Bakeplus organiseert vandaag voor het eerst het Bakeplus-Event. Er vinden diverse presentaties plaats, onder anderen van Hans Som en Peter Bienefelt.

Volop demonstraties op eerste Bakeplus-Event
Marco van Scheijndel van Puratos laat zien hoe de bakker zelf een gezonde candybar kan maken. Foto's: VMN

Bas Nijhuis trapte de middag af met een lezing over het belang van goed kijken (wat ziet u), teambuilding en delegeren, dit alles doorspekt met beelden van de Champions League van het afgelopen jaar. Zelf stond Nijhuis in het augustusnummer van Bakkerswereld met een bedrijfsreportage over zijn bakkerij Bi’j Oons. ‘Je kunt zelf op de voorpagina staan of Tobias daar neerzetten, een medewerker die nog van alles moet leren. Teamwork, daar komt het op aan volgens de scheidsrechter die een bakkerij runt. ‘Ik moet blindelings van mijn team op aan kunnen en ik moet naar mijn mensen luisteren, zij zien andere dingen dan ik.’

Bakkerswereld 8 met Tobias op de cover.

Bakkerswereld 8 met medewerker van Bas Nijhuis op de cover.

Meester Boulangers Hans Som en Peter Bienefelt treden aan om bakdemonstraties te verzorgen. Zij trekken veel bekijks.

Daarnaast bieden ook 16 Bakeplus partners op een vaste plek afwisselend en doorlopend demonstraties in het thema ‘Authentiek & Rustiek’. Naar deze hoek van de vloer is het moeilijker publiek te trekken, bezoekers blijven op afstand staan kijken of lopen door.

Marco van Scheijndel van Puratos demonstreert er onder meer de mix Puravita Havermout Plus. Hiermee heeft Bakeplus de primeur van het nieuwe product. De mix bestaat uit voor minimaal 40 procent uit havermout.

Marco van Scheijndel van Puratos laat zien hoe de bakker zelf een gezonde candybar kan maken.

Marco van Scheijndel van Puratos laat zien hoe de bakker zelf een gezonde candybar kan maken.

 

IJsbereiding

Maurice Burger van Bakeplus vertelt de bezoekers over de mogelijkheden met ijs, van basis ijsbereiding tot het werken met smaakstoffen en het maken van patisserie met ijsgrondstoffen.

Bakeplus organiseert dit Bakeplus-Event in samenwerking met:

De stand van Callebaut

De stand van Callebaut laat wel enkele producten zien, maar vanwege de hoge temperatuur is het werken met chocolade niet mogelijk.

Dekom, Procema, Royal Steensma, Gourmand, Koopmans, Van der Pol, Vergeer, Polak, AB/Mauri, Smilde Bakery, Sonneveld, Keurslager Arisse, Dossche Mills, het Boulangerieteam, Friesland Campina, CSM Bakery Solutions, Spronk, Meneba, Bakels, Vandemoortele, BOMA, Dobla, Ireks, Callebaut, B&O, Puratos, Algist Bruggemena & Miko coffee.

Reageer op dit artikel