nieuws

Twee bakkers in Koffie Top 100 vertegenwoordigd

Nieuws 13

De Koffie Top 100 is gisteren feestelijk bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Studio 21 in Hilversum. Twee bakkerijen hoorden hun namen in het lijstje voorbij komen: Nagelkerke uit Oudenbosch en Bakkerij Royal uit Den Bosch.

Twee bakkers in Koffie Top 100 vertegenwoordigd
Bakkerij Nagelkerke

Bakkerij Nagelkerke uit Oudenbosch eindigde op een verdienstelijke 30e plek. In het keuringsrapport is de jury lovend over de filterkoffie: ‘We krijgen bij ons bezoek aan deze lunchroom een lekkere filterkoffie uit de Moccamaster. Volvettig met een mooie balans tussen de bitters en de fris rinse toon. De volheid van deze filterkoffie doet bijna denken aan een espresso. Goed gedaan! Samen met de drie lekkernijtjes uit de bakkerij die we erbij krijgen, is dit smikkelen. En wat een kleurrijk servies.’

Bakkerij Royal

Bakkerij Royal

Op de 82e plek staat Bakkerij Royal uit Den Bosch. Met de heerlijke geur van vers brood in je neus, verwacht je niet direct dat ze bij Bakkerij Royal in ‘s-Hertogenbosch ook heerlijke koffie hebben. ‘Verrassend aangenaam, deze lungo’, schrijft de jury. ‘Goed van temperatuur en in de smaak wat laurier, een klein zuurtje en geen overheersende bitters.’ En… niet geheel verrassend, maar wél héél lekker is de zelfgemaakte kokosmakroon die erbij komt’, luidt een deel van het juryverslag.

Koffie Top 100

Misset Horeca stelde dit jaar voor de vijfde jaar op rij de Koffie Top 100 samen. Daarvoor zijn honderden koffiebedrijven in drie rondes bezocht door mystery guests, een vakjury en de hoofdjury.

Reageer op dit artikel