nieuws

Puratos trots op eerste lichting afgestudeerden in India

Nieuws 38

De diploma’s van de eerste afgestudeerde studenten van de non-profit bakkerijschool van Puratos India te Nirva Mumbai zijn in juli uitgereikt. De 16 kansarme jongeren, allen gestart in augustus 2014, hebben een intensieve, tweejarige opleiding gevolgd. Beginnend met de basisvaardigheden op het gebied van brood en banket, hebben deze studenten zich ontwikkeld tot professionals in brood, patisserie, suikerwerk en chocolade.

Puratos trots op eerste lichting afgestudeerden in India

Het hoge niveau van de opleiding wordt onderschreven door het feit dat alle studenten reeds een baan hebben gevonden bij bedrijven als Sassy Spoon, Boulangier, Oven Fresh, Indulge en Cakes&Coffee. Volgens Chef Phebe Almedia van Indulge zijn de studenten die van deze opleiding afkomen stuk voor stuk goed getraind, goed geïnformeerd en positief ingesteld. Daarnaast wordt het sociale aspect ook gedragen door de verschillende werkgevers. En ook Puratos zelf heeft drie van de studenten in dienst genomen.

Lokaal partnerschap als bedrijfsfilosofie

Zoals in alle landen waar de economie sterk groeit, veranderen consumentenbehoeften snel. Dit resulteert in een toenemende vraag naar bakkerijproducten maar het aanbod blijft achter door het gebrek aan geschoold personeel. Dit en het feit dat Puratos maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, heeft Puratos doen besluiten deze Bakkerijschool op te zetten. Naast de school in India beschikt ook Brazilië inmiddels over een dergelijk opleidingsinstituut. Ook hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot professionele bakkers. In december van dit jaar zullen ook daar de eerste diploma´s uitgereikt gaan worden.

Het succes van de bakkerijscholen in India en Brazilië heeft Puratos doen besluiten om dit initiatief nog verder uit te rollen. De volgende stap is dan ook een bakkerijschool in Mexico.

Reageer op dit artikel