nieuws

Inschrijving voor Bakker met Ster sluit vandaag

Nieuws 18

Ondernemers in de ambachtelijke sector hebben alleen nog vandaag, maandag 26 september, de mogelijkheid zich in te schrijven voor Bakker met Ster. De organisatie houdt de aantallen nog even voor zich, maar streeft naar minimaal hetzelfde aantal deelnemers als vorig jaar.

Inschrijving voor Bakker met Ster sluit vandaag
Bij editie Bakker met Ster 2015 - 2016 ging Banketbakkerij Oonk met drie sterren naar huis.

Hoeveel aanmeldingen er zijn, geeft projectleider Jasper Kuitems van de organisatie Bakker met Ster niet prijs. ‘We geven geen tussenstand. Of het er veel of weinig zijn, moet voor de ondernemers die overwegen mee te doen geen verschil maken. Je doet mee omdat je bedrijf naar een hoger plan wilt tillen’, aldus Kuitems.  ‘De mensen die wij spreken zijn erg positief. In die persoonlijke gesprekken merken we dat het erg leeft.’ 

Banketbakkerij Oonk

NBC streeft ernaar minimaal hetzelfde aantal inschrijving van seizoen 2015-2016 te halen, met 136 winkels op de lijst. Er zijn toen veel sterren uitgedeeld; de enige ondernemer die in het drie sterren behaalde is Banketbakkerij Oonk uit Enschede. Feitelijk gaan de bakkers en banketbakkers en hun teams de competitie aan met zichzelf. Dat gebeurt in een speelveld met vakgenoten, waarbij het aantal sterren de onderlinge competitie versterkt.

Vorig jaar viel met name het grote aantal deelnemers uit de banketbakkerij op. Deelnemers uit de gemengde bedrijven en van eerdere edities, die al diverse sterren op hun naam hebben staan, maakten pas op de plaats. 

Doorlichten bedrijfsvoering

De verkiezing geeft naast kans op sterren, inzicht en direct toepasbare tips voor de bakker om zijn bedrijfsvoering verder aan te scherpen. De deelnemers ontvangen uitgebreide rapportages over alle aspecten van de onderneming, zoals proces, product, personeel en financiën. In de rapportages worden handreikingen gegeven ter verbetering van het bedrijf en het rendement. (Banket)bakkers of patissiers die uitzonderlijk presteren op het gebied van kwaliteit, organisatie, service en klantgerichtheid kunnen één, twee of drie sterren binnen halen.

Kennismaking

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om kennis te maken met Bakker met Ster door middel van ‘Op weg naar een ster’. Hierin krijgt de bakker de mogelijkheid kennis te maken met Meetronde voorkant óf Meetronde achterkant.

Bakker met Ster wordt ondersteund door een groot aantal toeleveranciers van de ambachtelijke bakkerij. Het predicaat ‘Bakker met Ster’ wordt door hen gezien als norm voor toekomstbestendige onderneming in de bakkerijbranche.

Inschrijven kan ook online via de site van Bakker met Ster.

Reageer op dit artikel