nieuws

Infokick suikerconsumptie: inname neemt niet toe

Nieuws 17

In de media worden beweringen gedaan over suiker die niet altijd overeenkomen met de feiten, volgens het Kenniscentrum suiker & voeding. Daarom heeft het kenniscentrum onder meer een informatief filmpje (infokick) gemaakt over de suikerconsumptie in Nederland.

Infokick suikerconsumptie: inname neemt niet toe
Wetenschapper Edith Feskens geeft uitleg over de suikerinname.

Dit specifiek item gaat in op de vraag hoe en hoeveel suiker Nederlanders eigenlijk innemen. In Nederland eten consument gemiddeld 44 kilo suiker per jaar, waarvan 26 kilo is toegevoegd. Suikers die zijn toegevoegd, zijn overigens precies dezelfde suikers als die van nature in voeding voorkomen.

Inname stabiel

Ook zou de suikerconsumptie onder Nederlanders sinds 1987 stabiel zijn. Het verschil is de manier van gebruik; consumenten voegen de suikers lang niet altijd meer zelf toe, maar fabrikanten doen dat. Daardoor is de consument zich niet altijd bewust van de suikerinname (verborgen suikers).

Infokicks zijn informatieve filmpjes over voedingsgebruik. Deze infokick komt van het Kenniscentrum Suiker&Voeding.

Zie ook: Suiker in Voedingsmiddelen

En reactie: That Sugar Film.

Reageer op dit artikel