nieuws

‘Breng de nacht door met je bakker’ op herhaling

Nieuws 29

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) roept opnieuw ambachtelijke brood- en banketbakkers op de deuren van hun bedrijf te openen voor publiek in de (avond en) nacht van 7 op 8 oktober aanstaande voor ‘Breng de nacht door met je bakker’.

‘Breng de nacht door met je bakker’ op herhaling

Iedere deelnemer kan de tijden en de invulling geheel naar eigen inzicht bepalen. ‘Vorig jaar waren heel veel consumenten laaiend enthousiast’, aldus Sandra Pluim, coördinator van de SAB. ‘Nu de bakkers nog!’

‘Breng de nacht door met je bakker’

Mark van der Most, eigenaar van Bakkerij van der Most met zes winkels en een centrale bakkerij in Lemelerveld, heeft met veel plezier deelgenomen aan de eerste editie van ‘Breng de nacht door met je bakker’ in oktober 2015. ‘Ik vond het een ludiek initiatief en daar houd ik wel van!’ Hij opende de deuren van zijn bakkerij van 23.00 uur tot 06.00 uur. ‘De eerste twee uren waren het drukst; toen hebben we ongeveer tweehonderd mensen gehad.’ Dat is minder dan op een Open Dag, die hij eens in de drie jaar organiseert en waar hij zo’n 1.500 bezoekers verwelkomt. ‘Maar de klanten waarderen het zeer. Je hebt tijdens de nacht bovendien meer tijd voor de bezoekers en zij zijn heel geïnteresseerd in wat je doet.’ Hij haalde de productie een aantal uren naar voren, zodat de bakkers voldoende tijd hadden om vragen van bezoekers te beantwoorden. Bovendien zette hij een route uit in de bakkerij, waarbij hij op diverse plaatsen bordjes plaatste met informatie over wat daar te zien was.

In pyjama

De bakker nodigden bezoekers uit via social media, flyers en posters in de winkel en berichtgeving in lokale kranten. Van der Most koppelde nog een ludieke actie aan zijn Open Nacht. ‘We riepen iedereen op om in pyjama naar de bakkerij te komen. Onder diegenen zouden we vijf manden met bakkersproducten verloten. Er waren er uiteindelijk slechts drie die het aandurfden!’

Reageer op dit artikel