nieuws

Glutenvrij banket wint terrein

Nieuws 103

De markt van glutenvrije, lactosevrije en suikervrije producten blijft groeien. Het aanbod verbreedt naar banket. De consument beschouwt deze producten steeds vaker als een bewuste keuze voor gezond leven.

Glutenvrij banket wint terrein
Glutenvrije Cookies

Dit kwam naar voren tijdens de Free From – Food Expo. Deze vierde internationale vakbeurs werd dit jaar in Nederland gehouden, in de RAI in Amsterdam. De beurs liet talrijke innovaties zien in glutenvrij, lactosevrij, suikervrij en trends in health & vital Foods.

‘Brood is het belangrijkste product voor de consument die geen gluten mag, maar ook steeds meer mensen zien de voordelen van glutenvrij zoals de gezondheidsbewuste consument. Deze markt groeit gestaag. Dit segment wordt doodgewoon voor bakkers, net als koolhydratenvrije producten, tarweproducten en spelt’, constateert Rob Roffel van Purefood, een van de exposanten.

De volgende Free From Food Expo vindt begin juni 2017 plaats in Barcelona.

Zie voor een uitgebreid verslag Bakkerswereld nummer 7, dat op 15 juli verschijnt.

Reageer op dit artikel