nieuws

Welke school wordt de ‘Lekkerste’ van Nederland 2016?

Nieuws 38

De jubileumwedstrijd Lekkerste School van Nederland staat weer op de rol. De scholenbattle wordt gehouden op dinsdag 31 mei 2016 in Wageningen, om te vieren dat de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij 55 jaar bestaat. De wedstrijd wordt om de vijf jaar georganiseerd.

Welke school wordt de ‘Lekkerste’ van Nederland 2016?
Een van de showtafels van de vorige jubileumwedstrijd in 2011. Foto: NBOV

Deze dag strijden verschillende VMBO- en MBO-scholen om de prestigieuze titel Lekkerste School.

Iedere school vaardigt drie leerlingen en een coach af die gezamenlijk binnen 4,5 uur een showstuk en diverse brood- en banketproducten maken. Alle producten moeten worden gepresenteerd op een showtafel waarbij één van de verplichte thema’s – Olympische Zomerspelen of Jeugdvakwedstrijden 55 jaar – zichtbaar moet zijn.

Deelnemers

Vanuit het VMBO doen mee: Horeca Vakschool Rotterdam, De Rooi Pannen, Edison College, Hubertus Vakschool en Gerrit Komrij College. Het deelnemersveld wordt aangevuld met de MBO-scholen Friesland College, Zadkine College, ROC van Amsterdam, ROC Rijn IJssel, Graafschap College, Summa College en ROC van Nijmegen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking start om 18.30 uur op het ROC Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Hier wordt bekend gemaakt welke VMBO- én MBO-school met de titel naar huis gaat.

Eén school ontvangt namens de NBOV de Goed-op-Weg-Prijs. FOTO: Een van de showtafels van de vorige jubileumwedstrijd in 2011.

Reageer op dit artikel