nieuws

Stadsbakkerij Broodt en Bakels in overleg over naamgeving

Nieuws 46

Biologische Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven is bezorgd over de naamsverwarring die kan ontstaan, nu grondstoffenleverancier Bakels Senior een product met de naam Broodt lanceert. Eigenaar Dido van Klinken is met de leverancier in overleg om tot een oplossing te komen.

Stadsbakkerij Broodt en Bakels in overleg over naamgeving
Promotiemateriaal van Stadsbakkerij Broodt

‘Broodt is de handelsnaam van onze bakkerij, wij werken honderd procent biologisch en zonder toevoegingen. Als consumenten straks in de stad een brood met dezelfde naam zien liggen, kunnen ze denken dat het van ons afkomstig is’,  legt Van Klinken uit.

Voorbij Helmond

De biologische bakker levert zijn producten ook aan de Stadsboerderij in Eindhoven en binnenkort aan de campus in de stad. Van Klinken wil verwarring voorkomen. ‘We zijn hierover in overleg met Bakels Senior. Bakels wil de zaak schikken en stelt voor hun product niet in de regio Eindhoven aan bakkers aan te bieden. Ik wil die cirkel iets verder trekken, voorbij Helmond waar we ook veel klanten hebben.’

Oplossing

Eric Tijhof van Bakels Senior bevestigt het gesprek met Van Klinken over de naamgeving. ‘Juridisch doen wij met dit merk niets wat niet zou mogen’, legt hij uit. Voor de lancering heeft Bakels de naamstelling door het Merkenbureau laten onderzoeken. ‘Het is oud-Hollands’, legt Tijhof uit. ‘Maar we begrijpen dat het voor de ondernemer vervelend is en zoeken een oplossing.’

Reageer op dit artikel