nieuws

Mertens Roeleven wint Grand Prix de Patisserie

Nieuws 72

Banketbakkerij Chocolaterie Mertens Roeleven is winnaar van Grand Prix de Patisserie. De ondernemer heeft de hoogste productbeoordeling behaald bij de jaarlijkse kwaliteitsbeoordeling van Heerlijk & Heerlijk met een gemiddelde score van 7,98 gemeten over 8 verschillende productkeuringen.

Mertens Roeleven wint Grand Prix de Patisserie
Banketbakkerij Chocolaterie Mertens Roeleven heeft de hoogste productbeoordeling behaald bij de jaarlijkse kwaliteitsbeoordeling van Heerlijk & Heerlijk. Foto: H&H

Dit maakt het MBC (Marketing Centrum Banketbakkerij) vandaag bekend naar aanleiding van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Heerlijk & Heerlijk op 5 april in het Miele Experience Center in Vianen.

Tijdens het event zijn diverse prijswinnaars bekendgemaakt, onder wie ook Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda en Buter Patisserie Chocolaterie uit Zaandam. Beide wonnen de landelijke innovatiewedstrijd gewonnen. Buter Patisserie Chocolaterie won met een volgens de vakjury verrukkelijke cheesecake 2.0, Banketbakkerij van Dijk uit Gouda met zijn bijzonder lekkere rode bietenbroodje. Beide patissiers lieten hun ruim 90 gildebroeders achter zich.

Alle leden beoordeeld

Alle Heerlijk & Heerlijk-leden, circa negentig die samen goed zijn voor circa 160 verkooppunten, zijn beoordeeld. Het onderzoek is grotendeels uitgevoerd door het kennis- en adviescentrum voor de bakkerijbranche: Het NBC in Wageningen. ‘Onze producten gaan naar de Next Level’, aldus H&H-voorzitter Maurits van Geenen tijdens de bijeenkomst. ‘We willen onze klanten duidelijk maken wie we zijn en waar we voor staan. Het motto van onze leden zal moeten zijn VKVP: Vriendelijkheid, Kwaliteit, Versheid en pure Producten.’

Winnaars per onderdeel

De productbeoordelingen bestonden uit 8 verschillende keuringen van:

1. Sloffen, Top’s Edelgebak uit Bilthoven 8,58

2. Bananensoes, Banketbakkerij Mertens Roeleven uit Weert 8,33

3. Appelfleurtje, Banketbakkerij Bakker & Koster uit Schagen 8,25

4. Bavaroise gebak, Bakkerij-Patisserie Koopmans uit Tubbergen 8,75

5. Gesorteerd zout, Banketbakkerij Mertens Roeleven uit Weert 8,80

6. Petit fours, Banketbakkerij H. van Haaren uit Breda 9,00

7. Chocoladewerk, Banketbakkerij Govert van Nunen uit Tilburg 8,63

8. Zoute stengels, Banketbakkerij Krijn Verdoes uit Katwijk 9,00

Essentiële onderdelen

Het doel van de interne competitie is dat alle aangesloten banketbakkers blijven voldoen aan de verwachtingen van de consument en aan de kwaliteitseisen van de vereniging, zo lichtte Hans Tros, vaktechnisch adviseur van het MCB toe. ‘Binnen de vereniging werken we met een ranking bestaande uit vier essentiële onderdelen: productkwaliteit, de staat van de winkel en kennisniveau van het verkooppersoneel, financiële gezondheid, en inzet voor de vereniging. Op het gebied van productkwaliteit heeft Mertens Roeleven op twee onderdelen de hoogste score en dit heeft geleid tot de hoogste totaalscore van onze vereniging.’

Groot compliment

Het MCB, waarvan Heerlijk & Heerlijk de consumentennaam is, voert de kwaliteitsbeoordelingen uit sinds 2011. Hans Tros: ‘Er is heel hoog gescoord door onze leden, maar een totaalscore van 7,98 die John en Rian Roeleven met hun team behaald hebben, is echt heel hoog. Een geweldige prestatie! Dit verdient dan ook een groot compliment voor John en Rian en al hun productie- en winkelmedewerkers.’

Banketbakkerij Chocolaterie Mertens Roeleven is gevestigd aan de Langpoort 8 in Weert.

Reageer op dit artikel