nieuws

Finalisten van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zijn bekend

Nieuws

De finalisten van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zijn bekend. Bakkerij van Dongen uit Wagenberg is ook dit jaar nog in de race en kan zijn titel verdedigen tijdens de finale op 14 maart. Op de finaledag moeten alle finalisten op het Cingel College in Breda ter plekke hun finalebroodjes bakken. Deze worden dezelfde dag nog gejureerd.

Finalisten van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zijn bekend
Jurering van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Foto: Omroep Brabant

Bij de voorrondes op 22 en 23 februari hebben 40 bakkers, 39 thuisbakkers en 42 leerlingbakkers ieder 15 worstenbroodjes ingeleverd. Deze worstenbroodjes zijn vervolgens beoordeeld door een jury bestaande uit bakkers, slagers en horecaprofessionals. Dit jaar heeft ook de Mystery Shopper weer een grote rol gespeeld. Elke deelnemer uit de categorie bakkers en slagers is bezocht door de Mystery Shopper.

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje (categorie bakkers en slagers):

• Bakkerij van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg
• Bakkerij de Jong, Koen de Jong uit Oosterhout
• Bakkerij Verba, Christiaan van de Vegt uit Sleeuwijk
• Bakkerij van Dongen, Jürgen van Dongen uit Terheijden
• Bakkerij Foolen, Jorrit Foolen uit Sint-Oedenrode
• Bakkerij Bierman, Richard Bierman uit Kaatsheuvel
• Echte bakker Pastoor, Theo Pastoor uit Tilburg
• Bakkerij de Jong, Dennis de Jong uit Breda
• Bakkerij Nagelkerke, Jan Nagelkerke uit Oudenbosch
• Echte bakker van der Steen, Barry van der Steen uit Made

Finalisten Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje:

• Ton Bloemers uit Someren-Eind
• René van Dommelen uit Elshout
• Jos Heerkens uit Berlicum
• Henk van Liemp uit Dommelen
• Margo van Hoof uit Diessen

Finalisten Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO:

• Shirley Hulsman uit Eindhoven, De Rooi Pannen
• Mart Rijkers uit Reusel, De Rooi Pannen
• Yara de Jong uit Langeweg, Markland College
• Tobias Schoonen uit Rucphen, Markland College
• Cas Lasaroms uit Budel, De Rooi Pannen

Finalisten Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO:

• Koen Reinold uit Made, Cingel College
• Samyra Penningnieuwland uit Drunen, Cingel College
• Ans Aben uit Rijen, Cingel College
• Marleen Molenaar uit Hank, Cingel College
• Karl Bouman uit Zuilichem, Cingel College

De worstenbroodjes voor de finale mogen niet in de eigen bakkerij gemaakt worden, maar op de finalelocatie, zodat de omstandigheden voor elke bakker gelijk zijn. Naast de negen professionele juryleden zullen de worstenbroodjes dan ook beoordeeld worden door drie consumenten.

De prijsuitreiking is op 16 maart dan wordt er bekend gemaakt welke bakker Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje maakt. De thuisbakkers strijden om de titel van Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje en de leerlingen om Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO en MBO.

Omroep Brabant zal net als andere jaren weer uitgebreid verslag doen van de strijd met onder andere een programma op TV. Van de voorrondes tot de finale en de uitreiking van alle rubrieken. Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt uitgezonden op zaterdag 5 en 19 maart vanaf 19.00 uur en op zaterdag 12 maart om 18.45 uur en 21.00 uur, vervolgens ieder uur herhaald.

Reageer op dit artikel