nieuws

Britse supermarkt verkoopt alleen nog rechte croissants

Nieuws

De Britse supermarkt Tesco stopt met het verkopen van gebogen croissantjes. De smeerbaarheid van kromme croissants wordt door de klanten als onprettig ervaren, waardoor de verkopen terugliepen.

Britse supermarkt verkoopt alleen nog rechte croissants
Rechte croissants beter besmeerbaar volgens Engelse consumenten. Foto Jan Willem Schouten

In de winkels van Tesco, een van de grootste ketens van Engeland, liggen sinds vrijdag 19 februari alleen nog rechte croissants, melden Britse media waaronder The Guardian.

‘Toen de vraag naar gebogen croissants begon te dalen, zijn we in gesprek gegaan met onze klanten. Bijna 75 procent zei de voorkeur te geven aan rechte varianten’, aldus Harry Jones, croissantinkoper bij Tesco’s.

Smeerfactor
De belangrijkste reden voor het besluit is de ‘smeerfactor’, zegt Jones. ‘De meeste mensen vinden het makkelijker om een rechte croissant te smeren, met één vloeiende beweging. Bij croissants met halvemaanvorm kan het wel tot drie pogingen kosten om de perfecte laag beleg aan te brengen. Dit verhoogt weer de kans op plakkerige vingers en eettafels.’

The Guardian citeert ‘croissantkenner’ Michelle Wade, die het niet eens is met de beslissing van Tesco. ‘Croissants horen krom te zijn, tot de punten elkaar raken. Maar de beslissing van Tesco is goed voor echte croissantbakkers, want hun product wordt daarmee authentieker.’

De andere grote Britse supermarktenketens Sainsbury’s en Waitrose laten de krant weten dat zij voorlopig zowel rechte als gebogen croissants blijven verkopen.

Reageer op dit artikel