nieuws

Bisschopsmolen wint eerste Sport & Innovatie Award Limburg

Nieuws

De Bisschopsmolen heeft de eerste Sport & Innovatie Award van Topsport Limburg gewonnen. Het publiek en de vakjury kwamen tot de conclusie dat de bakkerij uit Maastricht met innovatieve sportvoeding zowel sporters helpt als Limburg op de kaart zet. De prestatie levert de bakker twee tickets op voor de Olympische Spelen in Rio, komende zomer.

Bisschopsmolen wint eerste Sport & Innovatie Award Limburg
Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen nam de prijs in ontvangst uit handen van Jos Schneiders, juryvoorzitter en voorzitter van Limburg Economic Development. Foto: BDTL

Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen, nam de prijs 18 januari in ontvangst uit handen van Jos Schneiders, juryvoorzitter en voorzitter van Limburg Economic Development (LED).

In totaal presenteerden zeven bedrijven hun innovatieve producten aan een zaal vol ondernemers, topsporters en bestuurders. De zeven bedrijven waren: Ceradure, Game on, Heunen Opticien, Ultimate Instability, Maastricht Instruments, The Mind Connection en de Bisschopsmolen.

Het publiek mocht zijn voorkeur aangeven. Ook de vakjury, die bestond uit voorzitter Jos Schneiders, Leo Smit (DSM Innovation Center) die een lezing verzorgde over het innovatieve wielerpak van Giant Alpecin, en Rob Damoiseaux (Cofely-directeur), bepaalde haar voorkeur. Volgens Jos Schneiders sprak zowel het publiek als de jury haar voorkeur uit voor de Bisschopsmolen.

De ‘1e 100% Speltbakkerij van Nederland’, zoals de Bisschopsmolen uit Maastricht zichzelf omschrijft, ontwikkelt voeding voor de sportbranche. Dat gebeurt op basis van eenvoud, essentie en Limburgse producten. Het gaat om voeding zonder chemische toevoegingen. De Bisschopsmolen is al jaren vaste leverancier voor vele topsporters en zorgt voor het dagelijks brood van de wielrenners van Team LottoNL-Jumbo. De hoge eisen die topsporters stellen aan hun voeding daagt de Bisschopsmolen uit om de recepturen verder te perfectioneren. De bakkerij werkt daarin nauw samen met voedingsadviseurs en koks van topsporters.

Olympisch jaar

Met de Sport & Innovatie Award luidde Topsport Limburg ook het Olympisch jaar 2016 in. Topsport Limburg bestaat 20 jaar en viert dat met een aantal activiteiten die in het teken staan van sport & innovatie. Ook werd stilgestaan bij de Limburgse kanshebbers voor de Spelen in Rio.

Reageer op dit artikel