nieuws

Bakkerij van de Oorsprong opnieuw op Horecava

Nieuws

Op de Horecava is dit jaar opnieuw de Bakkerij van de Oorsprong te vinden. Het initiatief van onder meer het Bakery Institute biedt restaurateurs de mogelijkheid nieuwe inspiratie op te doen voor brood op de menukaart. Thema dit jaar is: Haver is hip!

Bakkerij van de Oorsprong opnieuw op Horecava
Blurring op een moodbord: horeca en bakkerij schurken tegen elkaar aan. Foto's: BI

Brood kan elk moment van de dag. Steeds meer restauranthouders zijn geïnteresseerd in (het zelf bakken van) brood en willen diverse broodvarianten op het menu aanbieden. Brood is dan ook een onmisbaar onderdeel geworden van de horecavakbeurs, die vandaag in Amsterdam van start gaat. De beurs duurt nog tot en met donderdag.

Het opleidingsinstituut Bakery Institute uit Zaandam heeft er in samenwerking met diverse partners een prominente plaats gekregen om brood, broodconcepten en verkoopconcepten te tonen in de Bakkerij van de (V)Oorsprong. Daaruit blijkt dat horeca en bakkerij naar elkaar toegroeien. De bakkerij is te vinden in het Elicium.

Goed doel

De opbrengsten van de Bakkerij van de (V)Oorsprong gaan dit jaar naar Skate4Air, een organisatie die zich sterk maakt voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

 

 

Reageer op dit artikel