nieuws

Bekendmaking Gouden Schieters op 14 januari

Nieuws

De genomineerden voor de titel Beste Echte Bakker 2014 horen dinsdag 14 januari 2014 wie er met de Gouden Schieters, de trofeeën die symbool staan voor ambachtelijk en kwaliteit, naar huis gaan.

Bekendmaking Gouden Schieters op 14 januari

Op 14 januari wordt bekend welke Echte Bakkers de Gouden Schieters winnen in de categorie Beste Kwaliteit, Beste Winkelbeoordeling. Bovendien wordt bekend wie zich heel 2014 overall-winnaar mag noemen als Beste Echte Bakker.

De eindrangschikking is zoals ieder jaar uitgevoerd door de Radboud Universiteit Nijmegen en komt tot stand na een gewogen gemiddelde van kwaliteitskeuringen en winkelbeoordelingen, waarbij gestandaardiseerde scores worden berekend ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Deze gemiddelden waren over 2013: kwaliteit 7,406 (een nieuw landelijk record!) en voor de winkelbeoordelingen 86,29 punten.

Genomineerden
De volgende bakkersbedrijven horen bij de eerste tien Echte Bakkersbedrijven van Nederland en zijn in de race voor de titel Beste Echte Bakker 2014 (in alfabetische volgorde):
Derix, Horst
Gommans, Sevenum
Hagedoren, Hoensbroek
Jenny van der Putten, Mierlo
Joppen, Breda
Jorink, Raalte
Lubbers, Almelo
Thijs Koolen, Ell
Van der Steen, Made
Van Kempen, Alphen aan den Rijn.

Wie de Gouden Schieter – de trofee die symbool staat voor ambachtelijk en kwaliteit – voor Beste Echte Bakker in ontvangst mag nemen, wordt bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Echte Bakkers bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

Reageer op dit artikel