nieuws

Bakker Staghouwer promoot Gronings graan

Nieuws

Molenaar Cees Notenboom uit het Friese Woudsend en landbouwer Piet van Zanten uit Garmerwolde promootten afgelopen weekeinde het Groningse graan tijdens het open huis van Bakkerij Staghouwer aan de Hoofdstraat in Tolbert.

Bakker Staghouwer promoot Gronings graan

Tarwesoorten als Cardos en Ommelander tarwe werden belicht. Notenboom denkt dat de moderne graanrassen zover zijn doorgekweekt dat de smaak eraf is. ‘Er wordt gekeken naar opbrengst en weerstand tegen ziekten. De smaak raakt op de achtergrond.’ Terwijl het bij biologisch brood juist gaat om de smaak. Daar draait alles om. Niet om snelheid, want een biologisch brood bakken vergt meer tijd dan een ‘gewoon’ brood.  ‘Brood met een verhaal’, noemt Marjan Staghouwer dat. (Bron: Dagblad van het Noorden)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels