nieuws

Speculaaskeuring Beko Najaarsdagen in volle gang

Nieuws

Op de Beko Najaarsdagen in Nieuwegein zijn de speculaaskeuringen nog in volle gang. Ook vandaag, de tweede en laatste dag van de beurs, kunnen bakkers hun speculaasjes en gevuld speculaas insturen.

Speculaaskeuring Beko Najaarsdagen in volle gang
De speculaasjes en het gevuld speculaas zijn door de beursgangers te bewonderen. Bij de keuring ziet alleen de consumentenjury de verpakking, omdat de presentatie meeweegt in de beoordeling. Foto: VMN

De uitslag van de provinciewinnaars en de Lekkerste Speculaasbakker van Nederland wordt woensdagnamiddag bekendgemaakt. De organisatie verwacht dat ongeveer 300 bakkers meedoen aan de keuring. Vorig jaar waren er 275 deelnemers. Bakkerij Harrie-Jan Loeffen in Cuijk won de competitie.

Certificaat

Alle bakkers die van de vakjury en de consumentjury gezamenlijk een cijfer boven de 7 krijgen voor hun speculaas, krijgen een certificaat en promotiemateriaal dat in de winkel kan worden opgehangen. De keuring is daarnaast bedoeld om bakkers waar dat nodig is bij te sturen in het bakproces van dit seizoensproduct.

Beko Najaarsdagen

De Beko Najaarsdagen vinden plaats bij het NBCongrescentrum aan de Blokhoeve 1 in Nieuwegein. De beurs sluit vandaag om 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet verplicht.

Reageer op dit artikel