nieuws

Ambachtelijke Bakker Theo Engelen bakt de lekkerste speculaas

Nieuws

De speculaasjes zonder amandelen van Theo Engelen uit Bemmel zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers op 21 en 22 september uitgeroepen tot de lekkerste speculaas van Nederland.

Ambachtelijke Bakker Theo Engelen bakt de lekkerste speculaas
Speculaasjes zonder amandelen Ambachtelijke Bakkerij Theo Engelen. Foto: Beko

In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 309 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, amandelspeculaasjes en speculaasjes zonder amandelen. De speculaasjes zonder amandelen van Ambachtelijke Bakker Theo Engelen uit Bemmel werden als beste van de provincie  Gelderland beoordeeld. Daarmee behaalde hij ook het hoogste cijfer van alle categorieën en dus mag hij zich het komend jaar ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ noemen.

Unaniem

De jury was unaniem lovend over de  speculaasjes zonder amandelen van Bakker Theo Engelen. Naast smaak werd er door de vakjury gekeken naar vorm, kleur, bakaard en structuur, afwerking en geur. De consumentenjury beoordeelde ook uiterlijk, verpakking, uitstraling en verkoopprijs. Zij vonden vooral belangrijk dat verpakking hersluitbaar is, en dat is het geval bij de speculaasjes van Engelen. Samen kwamen vak- en consumentenjury een gemiddeld cijfer van 8,98 voor de speculaasjes zonder amandelen van de Bemmelse bakker.

Trots

Ria Engelen (de echtgenote van Theo) reageerde blij verrast toen zij woensdagmorgen door juryvoorzitter Frank van Sprang werd gebeld met de mededeling dat zij de prestigieuze titel: De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland, een jaar lang mogen voeren. Haar eerste reactie: ‘Geweldig, dit hadden we niet verwacht. We hebben er niet eens speciaal voor de wedstrijd gebakken maar gewoon een pakje speculaas uit onze winkel meegenomen. Wij zijn dan ook enorm trots op deze titel’.

Na het behalen van deze prestigieuze overwinning, overhandigt Account Manager Marcel Ooijer van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij de heer Theo Engelen uit Bemmel een blik speculaaskruiden.

Na het behalen van deze prestigieuze overwinning, overhandigt Account Manager Marcel Ooijer van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij de heer Theo Engelen uit Bemmel een blik speculaaskruiden.

Reageer op dit artikel