nieuws

Van Orsouw verkoopt betaalbare kunst

Nieuws

Patissier/eigenaar Max van Dijk van banketbakkerij Van Orsouw in Zwolle heeft woensdag een expositie van kunstkistjes geopend in zijn bedrijf aan de Grote Markt. De aftrap van het kunstproject was bij museum De Fundatie. De expositie van de zestig kistjes is te zien bij de banketbakkerij.

Van Orsouw verkoopt betaalbare kunst
Een greep uit de door Zwolse kunstenaars beschilderde wijnkistjes.

Van Dijk bedacht de kunstkist zo vlak voor de feestdagen om kunst voor iedereen bereikbaar te maken. Hij vroeg vier Zwolse kunstenaars blankhouten wijnkistjes te beschilderen, voor verkoop in zijn winkel. De kistjes worden gevuld met lekkernijen van Van Orsouw en andere lokale delicatessen uit de stad, zoals de kenmerkende Zwolse balletjes. De gevulde kunstwerkjes kosten €39,95.

De kunstenaars Marilyn van Raaij, Jos deBije, Chantal de Wolde en Jonne van de Beek hebben elk vijftien kistjes beschilderd.

Cloud
Kort na de aftrap van het project werd op de gevel van de banketbakkerij aan de Grote Markt een tweede Zwolse Cloud onthuld. De Cloud is het expositiegedeelte bovenop Museum De Fundatie, dat dit jaar is geopend. Vanuit het Oog in de Cloud kijkt de bezoeker uit over de Zwolse binnenstad.

Reageer op dit artikel