nieuws

Tijsterman Bakkers vraagt faillissement aan

Nieuws

Bakkerijketen Tijsterman uit Voorhout heeft faillissement aangevraagd. Naast de hoofdvestiging in Voorhout gaat het om negentien bakkerswinkels in het westen van het land. De 140 medewerkers verkeren nog in onzekerheid.

Tijsterman Bakkers vraagt faillissement aan

De medewerkers hebben volgens CNV Vakmensen in juni geen salaris gehad en ook het vakantiegeld is nog niet uitbetaald. Tjitze van Rijssel van CNV: ‘We hopen dat het UWV de zaak snel in behandeling neemt, zodat de werknemers het achterstallige salaris alsnog krijgen. En dan is het hopen op een doorstart. Van de curator hebben we begrepen dat zich verschillende partijen hebben gemeld.’

Winkels geopend

De medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd door de bewindvoerder van het bedrijf. De bakkerij en de winkels blijven volgens de CNV-bestuurder voorlopig gewoon open. ‘Dat is beter als je het bedrijf wilt verkopen. Wel wordt iedereen ontslag aangezegd. Dat is natuurlijk heel zuur voor de 140 werknemers.’

19 winkels

Tijsterman Bakkers is sinds 2009 gevestigd in Voorhout. Het bakkerijbedrijf werd groot in Rijnsburg, waar het ruim honderd jaar geleden allemaal is begonnen. De bakkerijketen heeft 19 winkels, onder meer in Leiden, Delft, Den Haag, Katwijk en Rijnsburg.

Reageer op dit artikel