nieuws

Tarweoogst later door groeivertraging

Nieuws

Door groeivertraging lijkt de tarwe-oogst dit jaar niet in juli te kunnen beginnen. Dat meldt Boerderij.nl.

Tarweoogst later door groeivertraging
ANP

 

“Dat waren we de laatste jaren wel gewend”, zegt Rien Fieman van CZAV. De oogst van tarwe komt waarschijnlijk pas in augustus goed op gang. Als het weer blijft zoals het is verwacht Fieman geen grote schade. “De afrijping gaat hard nu en daar is het ook tijd voor”, zegt het hoofd van de afdeling granen. “De vroege percelen beginnen duidelijk te kleuren. Toch is het zeker twee weken later dan vorig jaar. Dat zien we het hele voorjaar en zomer al aankomen, dus in de afzet hebben we daarmee rekening gehouden. Onze afnemers komen niet zonder tarwe te zitten.”

De stand is zeer variabel. “Sommige zomertarwes staan nog in bloei. En er zijn heel veel percelen met waterplekken en een dunne stand. Het is koud en nat geweest, waardoor de opkomst niet overal geweldig was. De stand is dus niet optimaal, maar begin juni wel wat bijgetrokken.”

Reageer op dit artikel