nieuws

Schuitjes in finale Smaak van Nederland

Nieuws

Ondernemer Frans van Gestel uit Apeldoorn wil de markt veroveren met voorverpakte kant-en-klare beschuit met muisjes. De Schuitjes, gebakken door Ribbink´s Specialiteiten Bakkerij, doen mee in de finale van de Smaak van Nederland op 25 november.

Schuitjes in finale Smaak van Nederland
Kant-en-klaar belegde beschuitjes moeten de markt veroveren.

Goed nieuws voor kraamhulp en kersverse ouders die het smeren van beschuit met muisjes als een last ervaren, zo schreef De Telegraaf afgelopen week. Ondernemer Frans van Gestel wil met voorverpakte kant-en-klare beschuit met muisjes de markt veroveren.

De Schuitjes komen van Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij in Apeldoorn, gerund door eigenaar Mark Ribbink, diens vriendin Linda Jansen en broer Richard Ribbink. Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij bakt voor collega-bakkers.

Bolletje en De Ruijter hadden geen interesse voor de belegde beschuitjes, een geheel nieuw product op de Nederlandse markt, aldus De Telegraaf.
Het product biedt gemak in de hectische tijd zo vlak na een geboorte. Vaak wordt er te veel in een keer gesmeerd en beschuiten worden dan taai. Ook komt het vaak op de kersverse vader neer die in veel gevallen niet erg handig is met dit soort dingen. Gevolg is irritatie, afraffelen, breuk en een niet aantrekkelijk ogend eindresultaat.

Coating
Het product haakt in op de gemakstrend omdat jonge ouders niet zelf meer beschuit met muisjes hoeven te smeren. De beschuitjes worden bewerkt met een speciale coating van witte chocolade die de beschuiten bros houdt en ervoor zorgt dat de muisjes knapperig blijven.

De Smaak van Nederland is op 25 november op landgoed Roepaen in Gennep. Er zijn negen finalisten.

Reageer op dit artikel