nieuws

Productschap oliën en vetten gaat privaat

Nieuws

De oprichting van de MVO (margarine, vetten en oliën), de ketenorganisatie voor deze grondstoffen, is een feit.

Productschap oliën en vetten gaat privaat

Met de start van de ketenorganisatie is MVO het eerste productschap dat de omslag maakt van een publiekrechtelijke organisatie, onderdeel van de PBO, naar een privaatrechtelijke vereniging. MVO is opgericht door de bedrijven die plantaardige en dierlijke oliën en vetten winnen en verwerken tot food, feed en/of biobased producten.

Doel van de nieuwe organisatie is het bijdragen aan een duurzame en internationaal concurrerende keten.

De oliën- en vettenindustrie is een van de grootste agrarische sectoren in Nederland met een omzet van 6 miljard euro. De nieuwe MVO-organisatie vertegenwoordigt 95 procent van de omzet van de keten en verenigt bedrijven opslagbedrijven zijn nu ook aangesloten evenals dienstverleners aan de keten.

Duurzaam

MVO blijft zich inzetten voor een duurzame keten. Toepassing van duurzame grondstoffen en een energiezuinig proces zijn van wezenlijk belang. Thema’s die daarnaast een belangrijke rol spelen, zijn voeding en gezondheid en voedsel- en diervoederveiligheid. Het voortzetten van de  uit alle onderscheiden schakels van de keten. Transport- envoorlichtingsactiviteiten en campagnes van het Voorlichtingsbureau MVO vormt verder een belangrijke taak van de nieuwe organisatie.

Reageer op dit artikel