nieuws

Oud brood voor energieproductie

Nieuws

De Duitse bakker Schüren uit Hilden (bij Düsseldorf) heeft een concept ontwikkeld waarmee hij met oud brood nieuwe energie weet op te wekken.

Oud brood voor energieproductie

Dat doet Schüren met behulp van een biomassa-verbrandingsketel. De opgewekte energie wordt volledig gebruikt voor de productie van nieuwe bakkerijproducten. Het energieverbruik wordt hierdoor met 50% verlaagd en de CO2-uitstoot is 91% lager.
Op 4 februari kunnen belangstellende Nederlandse ondernemers tijdens een bedrijfsbezoek dit voorbeeld van energiebesparing met eigen ogen bekijken. De bijeenkomst in het kader van het b2b-project ‘2 connect Business’ wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer.
Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven in de foodsector biedt het concept interessante mogelijkheden: dergelijke innovaties kunnen relatief snel en gemakkelijk worden doorgevoerd. Na een rondleiding door de bakkerij gaat een energie-adviseur dieper in op de mogelijkheden van energie-innovatie in de levensmiddelenbranche.
Meer informatie en aanmelden: www.2connectbusiness.nl. De bijeenkomst is gratis.

Reageer op dit artikel