nieuws

Ontbijt ter herdenking slavernij

Nieuws

Blanke bekende Nederlanders serveerden vanochtend een ontbijt rondom de Stadsschouwburg in Amsterdam op het Keti Koti-festival. Vandaag is het precies 150 jaar dat Nederland, als één van de laatste, de slavernij afschafte.

Ontbijt ter herdenking slavernij
ANP

Karin Bloemen, Job Cohen, Gerdi Verbeet, Isa Hoes, Waldemar Torenstra en tal van andere blanke bekende Nederlanders serveerden het ontbijt in de talrijke kraampjes voor de Amsterdamse Stadsschouwburg. Elke BN’er maakte een eigen ontbijt. Acteur Hans Kesting maakte bijvoorbeeld boterhammen met pindakaas, Job Cohen bakte omeletten, Hans Dagelet wentelteefjes en Frank Lammers gaf de in kleurige kledij gestoken bezoekers stokbroodjes met Nutella.

Na het ontbijt vertrok de traditionele mars Bigi Spikri naar de herdenkingsceremonie in het Oosterpark, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij zijn.

Reageer op dit artikel