nieuws

Leonidas zet in op groei in Nederland

Nieuws

Chocolatier Leonidas heeft een flagshipstore geopend in Amstelveen waar de vernieuwde en uniforme look te zien is. Deze stijl gaat Leonidas doorvoeren in alle winkels. Daarnaast wil de chocolatier graag groeien in Nederland.

Leonidas zet in op groei in Nederland

In de flagshipstore is het zogenaamde ‘Concept Chocolatier’ gehanteerd, dat vorig jaar is ontwikkeld. ‘Dit heeft als doel alle eigen winkels van Leonidas een vernieuwde en uniformere look te geven’, vertelt een woordvoerder aan RetailNews. In Nederland is er maar één stand alone winkel en dat is die in Amstelveen. Leonidas is druk bezig om stap voor stap alle eigen winkels in het buitenland volgens ditzelfde principe te vernieuwen.

Leonidas Chocolates & Café

Daarnaast is de bonbonwinkel bezig met het openen van cafés. Nederland telt nu twee vestigingen van Leonidas Chocolates & Café, namelijk in Soest en Sluis. Bij Leonidas wordt hard gewerkt om de nieuwe cafés werkelijkheid te laten worden en ook hoopt  de chocolatier binnen afzienbare tijd een Leonidas Chocolates & Café flagshipstore in Nederland te openen.

Herkenbaarheid

Ook de shop-in-shops kunnen tegen het eind van dit jaar een nieuwe uitstraling tegemoet zien. ‘Hierbij zetten we sterk in op herkenbaarheid. Als iemand langs een winkel loopt, moet hij snel zien dat binnen pralines van Leonidas worden verkocht’, aldus de woordvoerder.

In Nederland zijn nu 194 shop-in-shops. Of de huidige winkeliers ook overstappen op het nieuwe concept, hangt volgens de woordvoerder van de ondernemer zelf af. ‘De verwachting is wel dat ze over tien jaar allemaal volgens het nieuwe concept werken.’

Uitbreiding

Leonidas verwacht dat het aantal verkooppunten in Nederland wordt uitgebreid, omdat het nieuwe concept nieuwe winkeliers aantrekt die ook een shop-in-shop willen openen. Daarnaast heeft Leonidas ook nog het zogenaamde prepack concept in ontwikkeling. Deze koelkasten met voorverpakte bonbons zijn bestemd voor bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen en de betere delicatessenwinkel. Ze worden in november op de Nederlandse markt gebracht.

Reageer op dit artikel