nieuws

Lekkerste lunchroombroodje: The Social Club

Nieuws

Het broodje ‘The Social Club’ van SMAAK uit Rijen is verkozen tot het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. De rijk belegde clubsandwich moet met z’n tweeën gedeeld worden, dat vond de jury erg origineel.

Lekkerste lunchroombroodje: The Social Club
Lunchroom

Vakblad Lunchroom heeft ‘The Social Club’ van SMAAK uit Rijen benoemd tot het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. De vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood zijn rijkelijk belegd. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. De tweede met witte kool, dressing en een sandwichspread met een beetje wasabi. Op de derde snee ligt een in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

Achterliggende gedachte

Het originele idee achter ‘The Social Club’ verdient een speciale vermelding volgens de jury. Iedereen is druk met sociale media en steeds minder met het echte sociale leven. De Social Club moet gedeeld worden, zodat mensen even de tijd nemen om met elkaar bij te kletsen onder het genot van een broodje. Daarnaast was de jury erg te spreken over de combinatie van ingrediënten, de versheid van het beleg en de balans in het broodje. ‘Een winnaar die andere lunchroomondernemers inspireert’.

Reageer op dit artikel