nieuws

Hans Spekman (PvdA): Blokje om voor bakker

Nieuws

Hans Spekman, partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA), heeft in een blog op de website van Stadsblad Utrecht lezers opgeroepen vaker een blokje om te lopen voor vers brood bij de bakker.

Hans Spekman (PvdA): Blokje om voor bakker

Spekman: ‘Wij gaan voor onze boodschappen altijd naar de Boni op de Straatweg. Het is de buurtsuper, een prettige supermarkt met vriendelijke en goede medewerkers. Voor brood gaan we naar de bakker, ook op de Straatweg. Brood koop je niet in een supermarkt. Soms, als we een luie bui hebben, dan kopen we het in de supermarkt.’

Maar, als Spekman brood koopt in de supermarkt heeft hij altijd een beetje spijt. ‘Hoe ambachtelijk het supermarktbrood er ook uitziet, er gaat niets boven het brood van een echte bakker.’

De partijvoorzitter van de PvdA las onlangs in de krant dat er steeds minder bakkers zijn en vindt dat zonde: ‘Op het moment dat ik dit schrijf, zitten veel Nederlanders op de camping in Frankrijk. Ze maken iedere ochtend een ommetje voor vers brood bij de plaatselijke bakker. Ze vinden het lekker en het geeft vakantiegevoel. Ik zou zeggen: maak ook een ommetje in eigen land. Je weet niet wat je mist.’

Reageer op dit artikel