nieuws

Haagse basisschoolleerlingen ontbijten met Kamerleden

Nieuws

Twee Haagse basisschoolklassen hebben gisteren met zo’n 25 Kamerleden en staatssecretaris Van Rijn midden op het Binnenhof ontbeten. In het gebouw van de Ridderzaal namen de kinderen en leden van de Eerste en Tweede Kamer samen plaats aan lange ontbijttafels, die in de Rolzaal stonden opgesteld.

Haagse basisschoolleerlingen ontbijten met Kamerleden

De staatssecretaris van VWS en voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns onderstreepten het belang van ontbijten.

Van Rijn: ‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ook al is het ’s ochtends spitsuur, neem er gewoon de tijd voor.’ Brouns gaf aan dat nog steeds veel kinderen niet altijd ontbijten en onderstreepte hoe ongezond dat is: ‘Niet ontbijten draagt bij aan overgewicht en slechte leerprestaties: een ontbijt is echt belangrijk.’

Taart als ontbijt

Tijdens het ontbijt hielp parlementair verslaggever Frits Wester de Haagse scholieren om de Kamerleden het hemd van het lijf te vragen over hun ontbijtgedrag. Max en Kika vroegen Partij van de Arbeid- parlementariër Marit Maij of zij wel eens in haar pyjama ontbijt. ‘Jazeker,’ antwoordde ze. ‘Elk weekend zelfs. Maar ik heb ook een hele mooie!’ Ingrid de Caluwé, parlementslid van de VVD, kreeg van Dagmar de vraag wat haar grootste ontbijtblooper is. Haar antwoord: ‘Ik heb de dag na een verjaardag eens ontbeten met twee grote stukken slagroomtaart die over waren. Dat viel natuurlijk niet goed. Natuurlijk ontbijt ik normaal gesproken heel goed.’

Reageer op dit artikel