nieuws

Grote behoefte aan lekker allergeenvrij brood en banket

Nieuws

Maar liefst 98 procent van de mensen met een voedseluitdaging is op zoek naar allergeenvrije brood- en bakproducten die echt lekker zijn.

Grote behoefte aan lekker allergeenvrij brood en banket

Dat blijkt uit een enquête van ZonderMeer magazine, de culinaire glossy voor mensen met een voedseluitdaging. Initiatiefnemers van ZonderMeer zijn Pirjo te Winkel en Natascha Weinert.

Ruim een half miljoen Nederlanders heeft een of andere voedselallergie. Ook gewild zijn chocolade, toetjes, zoet beleg, vleesbeleg, pasta en snoep die geschikt zijn voor mensen met een voedselintoleranite.

Acht op de tien ondervraagden doen het liefst boodschappen in de gewone supermarkt, maar hebben moeite daar de goede producten te vinden. Verjaardagen en feestjes zijn lastig, zegt de helft van de ondervraagden. Dat komt omdat het meeste dat dan wordt geserveerd niet geschikt is voor mensen met een voedseluitdaging.

Reageer op dit artikel