nieuws

Gezonder alternatief voor het Nationale School Ontbijt

Nieuws

Vanuit een nieuw platform – The Good Family – is het initiatief ontstaan om samen met Food Guerrilla (programma van NCDO, kennis- en adviescentrum voor internationale samenwerking en mondiaal burgerschap) aandacht te vragen voor een duurzamer en gezonder alternatief voor het Nationale Schoolontbijt.

Gezonder alternatief voor het Nationale School Ontbijt

Op drie verschillende basisscholen in Amsterdam nemen drie Good Families a.s. vrijdag 15 november het voortouw in een spontane guerrilla actie waarbij een verantwoord schoolontbijt wordt geserveerd.

Alternatief

Foodwatch stelde vorige week dat het Nationale Schoolontbijt meer te maken heeft met ‘reclame, kindermarketing en promotie van ongezond eten’, dan dat er daadwerkelijk een gezond en duurzaam ontbijt wordt aangeboden. Volgens Frank Jansen van het Nationale Schoolontbijt is het belangrijkste dat kinderen gaan ontbijten. Pas daarna komt aan de orde of dat op een verantwoorde manier gebeurt. Het ontbijt is natuurlijk een stap in de goede richting maar The Good Family denkt dat dit veel gezonder kan en verzorgt daarom deze week een alternatief ontbijt met gezonde, biologische, ambachtelijke en seizoensgebonden producten.

The Good Family schaart zich achter de mening van Foodwatch. Daarom bieden drie Good Families op vrijdag 15 november een ‘verantwoord’ ontbijt aan op de Amsterdamse basisscholen. De spontane ontbijt-actie wordt gesponsord door Odin Estafette BV, die inmiddels 18 biologische speciaalzaken heeft geopend. Fruithandelaren  Willem &  Drees biedt ieder kind een appeltje direct van de boer aan.

The Good Family is een platform voor jonge gezinnen die streven naar een duurzame(re) levensstijl.

Reageer op dit artikel