nieuws

Discussie over brood in DWDD

Nieuws

Vara-programma De Wereld Draait Door besteedde gisteravond aandacht aan het gezondheidsaspect van brood. Brood staat de laatste tijd in de spotlight bij diverse media, dankzij het boek ‘De Voedselzandloper’ van Kris Verburgh. Brood zou ongezond zijn. DWDD vond het tijd de discussie voor te leggen aan bakkers zelf.

Discussie over brood in DWDD

Aan tafel bij De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk zaten Inge Olink van bakkerij Olink uit Maarssen en Menno ’t Hoen van VanMenno uit IJsselstein. Olink noemt de gaande discussie lariekoek, maar ’t Hoen gelooft dat mensen zich door het eten van minder brood fitter kunnen gaan voelen, gewicht kunnen verliezen en daardoor mogelijk gezonder zijn.

Arend Kisteman van De Stadsbakker in Zwolle was ook uitgenodigd voor de discussie, maar was niet op tijd in de studio door een lange file. Hij heeft een uitgesproken mening over het onderwerp: ‘Het is een hype’. Kisteman had er dan ook graag bij willen zijn.

Bekijk de uitzending

Reageer op dit artikel