nieuws

Broden van de Bisschopsmolen naar de Tour de France

Nieuws

De broden van bakkerij Bisschopsmolen Maastricht zijn vast onderdeel geworden van de dagelijkse voeding van de renners van het Belkin Pro Cycling Team.

Broden van de Bisschopsmolen naar de Tour de France

In samenwerking met Daily Fresh Food in Geleen en Pasta Pura uit Beek zorgen de bakkers van de Bisschopsmolen ervoor dat de renners tijdens de Tour de France dagelijks verse en gezonde voeding te eten krijgen. De meeste producten voor deze maaltijden zijn van Limburgse bodem. Tijdens de Ronde van Zwitserland en Ronde van Dauphine heeft de Bisschopsmolen ook al brood gemaakt, speciaal voor de bergritten. Er is gekeken naar het juiste graan in relatie tot goede koolhydraten en de juiste vezels in het brood. Na de bergritten hebben de renners andere broden en voeding ontvangen. Frank van Eerd van De Bisschopsmolen: ‘We zijn nu ook druk bezig met Topsport Limburg. Zo begeleiden wij Evelien Ruijters, nationaal kampioen 1500 meter atletiek, met haar voeding. En lopen er aanvragen van de Nationale Handbal en Triatlon bond. De regie ligt in handen van Daily Fresh Food.’

Reageer op dit artikel