nieuws

Britten kopen meer voedsel

Nieuws

De Britse winkelverkopen zijn in mei met 2,1 procent gestegen, vooral geholpen door hogere uitgaven aan voedsel.

Britten kopen meer voedsel

Dat maakte het Britse nationale bureau voor de statistiek donderdag bekend. De detailhandelsverkopen gingen in april nog met 1,1 procent omlaag. De voedselverkopen klommen vorige maand met 3,5 procent, de sterkste stijging sinds april 2011. Ook de uitgaven bij onlinewinkels lieten een flinke toename zien. De verkoop van brandstof en kleding nam eveneens toe. De groei van de winkelverkopen in Groot-Brittannië viel sterker uit dan economen hadden verwacht. Zij gingen in doorsnee uit van een toename met 0,8 procent. Het cijfer kan erop duiden dat de Britse economie verder aan kracht wint.

Reageer op dit artikel