nieuws

Biografie over Wim Hartog uit Amsterdam voltooid

Nieuws

Bakker Wim Hartog uit Amsterdam wordt komende week negentig. Ter ere van zijn verjaardag krijgt hij donderdag zijn levensverhaal in boekvorm aangeboden door schrijfster Vassilka Tchavkova-Hartog. De bakker zit al 75 jaar in het vak en werkt nog altijd drie keer per week.

Biografie over Wim Hartog uit Amsterdam voltooid
Hartog's Bakkerij in Amsterdam

Wim Hartog werd in 1923 geboren als zoon van een agrariër, maar zijn hart lag niet op de boerderij. Daarom trok hij al op jonge leeftijd de wijde wereld in, wat uitmondde in het bakkersvak, schrijft Dichtbij.nl. Hartog staat, ondanks zijn leeftijd van negentig jaar, nog steeds drie dagen in de week in de bakkerij.

Het leven van Hartog was veelbewogen en hij vertelde erover tijdens gezellige avonden met schrijfster Vassilka Tchavkova-Hartog. Zij maakte er een 62 pagina’s tellend boek van, waarin Hartog vertelt over zijn tewerkstelling in nazi-Duitsland, zijn leven in Zwitserland, zijn terugkeer naar Nederland en hoe hij de bakkerij begon om woonruimte te hebben.

Ook de Volkoren Bakkerij van de familie maakte in die 75 jaar veel ontwikkelingen door. De winkel is inmiddels overgedragen, maar Hartog staat er nog drie dagen in de week: ‘Het gaat nog steeds en dus waarom niet? Broodbakken is mijn lust en leven en dat wil ik weten ook.’

Informatie over het boek en de wijze van bestellen: Stichting Go! MyTjalo! Telefoonnummer: 0229-218994 (tussen 18.00 en 19.00 uur).

Reageer op dit artikel