nieuws

Bakkerij van Esch neemt deel Staghouwer over

Nieuws

Bakkerij van Esch in Zevenhuizen neemt drie van de vijf filialen van Bakkerij Staghouwer uit Zuidhorn over. Het gaat om de winkels in Zuidhorn en in de Groningse wijken Vinkhuizen en Paddepoel.

Bakkerij van Esch neemt deel Staghouwer over
Bakkerij van Esch in Zevenhuizen

De overname is een vervolg op een slepende kwestie. In 2011 verkocht Staghouwer zes bakkersbedrijven aan Appie de Jong uit Drachten, schrijft het Dagblad van het Noorden. De Jong kwam na de overname begin dit jaar in de problemen. Het bedrijf dat werk bood aan zestig mensen ging failliet met een schuld van 1,2 miljoen euro. Staghouwer was de grootste schuldeiser, hij had nog enkele tonnen tegoed van de overnamesom.

In ruil voor Staghouwers claim bij de curator gingen alles zes de winkels terug naar Staghouwer. Deze week bereikte eigenaresse Marjan Staghouwer overeenstemming met Bas van Esch die vanaf maandag de winkel in Zuidhorn gaat bevoorraden.

Deze maand volgt de winkel in Vinkhuizen en volgende maand ook de vestiging in Paddepoel. Het filiaal in Hoogkerk dat in handen bleef van de curator, gaat dicht. De productielocatie in Tolbert en de winkels in Tolbert en Leek blijven in handen van Staghouwer. Marjan Staghouwer – echtgenote van Henk Staghouwer die sinds kort gedeputeerde is namens de ChristenUnie – neemt hier de dagelijkse leiding op zich.

Reageer op dit artikel