nieuws

Bakkerij Risseeuw Top Bakker van het Jaar

Nieuws

Bakkerij Risseeuw uit Zaamslag is Top Bakker van het Jaar 2013. Dat maakte algemeen directeur Peter van Strien gisteren bekend tijdens de jaarvergadering in Apeldoorn.

Bakkerij Risseeuw Top Bakker van het Jaar
Vlnr. Nico Colenbrander (kwaliteitsmanager Top Bakkers), Martein Risseeuw en Peter van Strien. (foto: Maarten Sprangh)

De verkozen bakker mag zich gedurende 1 jaar Top Bakker van het Jaar noemen. Martein Risseeuw was aangenaam verrast. ‘Een prachtige onderscheiding en een bekroning op ons werk’, aldus Risseeuw. ‘Ook met deze titel zullen we de kwaliteit en service blijven leveren zoals onze klanten gewend zijn.’ Ook in 2002 en 2004 mocht Bakkerij Risseeuw zich de Top Bakker van het Jaar noemen.

De bepaling van de Top Bakker van het Jaar geschiedt op basis van cijfers voor diverse kwaliteitsonderdelen aangedragen door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), zoals productkeuringen (zowel kwaliteit als microbiologie) van brood- en banketproducten, drogestof bepalingen en resultaten van het uitgevoerde zoutonderzoek. Daarnaast wordt gekeken naar de organisatiegraad van de bakkerij. Belangrijke aspecten hiervan zijn de elektronische facturatie en aanwezige certificaten op gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Tevens wordt een waardering gegeven voor de uitstraling van de bakkerij.

Reageer op dit artikel