nieuws

Bakker wordt in verdomhoek gezet

Nieuws

Rutte net zo geloofwaardig als de bakker op de hoek en Maurice de Hond’, staat boven een nieuwsbericht op de website van Wel.nl (Welingelichte Kringen), naar aanleiding van Prinsjesdag.

Bakker wordt in verdomhoek gezet

Uit een opinieonderzoek blijkt dat maar weinig mensen premier Rutte of PvdA-leider Samsom geloofwaardig vinden als die zeggen dat het de goede kant op gaat met de economie. ‘Slechts 9 procent noemt Rutte op dit punt geloofwaardig. Daarmee heeft de premier evenveel krediet als ‘de bakker op de hoek’ en opiniepeiler Maurice de Hond’, aldus

Gerard Driehuis. Hij was niet voor commentaar bereikbaar om toe te lichten waarop hij deze uitspraak baseert.

Het leverde wel één reactie op. Van Har Davids: ‘De bakker op de hoek verkoopt brood waarvan snel vastgesteld kan worden of hij bakken kan, of niet. Van Mark Rutte kan ik dat niet zeggen, en ik ben daarmee vast niet in een minderheid.’

Meer respect

Op een andere website, die van Krapuul dat een podium biedt voor artikelen die een bijdrage kunnen leveren aan de inhoudelijke discussie over normen en waarden, vraagt Arnold J. van der Kluft om wat meer respect voor de bakker op de hoek. Hij stelt het opinieonderzoek (van Ipsos in opdracht van de NOS) aan de kaak. Uit de antwoorden kan men afleiden dat de respondenten onzinnige mogelijkheden zijn voorgelegd. Wat het verschil tussen ‘het bedrijfsleven’, ‘de investeerders’ of ‘de beleggers’ mag wezen mag de debiel van dienst weten die de enquête heeft opgesteld.

Reageer op dit artikel