nieuws

Baguette met harde korst verdwijnt

Nieuws

Traditionele Franse bakkers klagen steen en been over de half afgebakken baguettes die klanten van hen verlangen. Tachtig procent van de bakkers in Parijs zou volgens experts al geen echte baguettes meer verkopen.

Baguette met harde korst verdwijnt
Sébastien Roturier

De echte baguette met de harde korst is niet populair meer onder de Fransen zelf, volgens BNR. ‘Iedere keer dat ik naar Frankrijk ga, schaam ik me voor de kwaliteit van de baguette’, zegt Sébastien Roturier, boulanger van de Nederlandse bakkerij Le Fournil.

Het stokbrood zonder de authentieke harde korst mag volgens Roturier geen baguette genoemd worden. Het is juist het kenmerk van het brood: een harde korst en een zachte binnenkant. Dat de Fransen een zachtere variant eisen, doet hem pijn, zegt hij tegen BNR. ‘Het is onze identiteit. We zijn wereldberoemd vanwege de baguette en de kwaliteit ervan. Als liefhebber is het ontzettend moeilijk om dit aan te zien.’

Reageer op dit artikel