nieuws

Automatisering in bakkerij loont

Nieuws

Automatisering in de bakkerij. Voor sommige bakkers een gruwel, voor anderen een uitdaging. Twee-sterrenwinnaar Paul Schalke uit Naaldwijk is ronduit enthousiast. ‘Het bespaart me wekelijks 12 uur werk.

Automatisering in bakkerij loont
Paul en Tamara Schalke behaalden twee sterren tijdens Bakker met Ster.

Er is de laatste decennia veel veranderd in de bakkerij. Geautomatiseerde systemen maken het werk van de bakker lichter. Of het nou gaat om een industrieel bedrijf waar 10.000 broden per week gebakken worden of een ambachtelijke bakker die er 400 in een nacht produceert. De voordelen van een uitgekiend automatiseringstraject zijn voor beide type bakkers onmiskenbaar groot. Het bespaart niet alleen nachtelijke uren, maar ook aan administratieve taken hoeven de ondernemers beduidend minder tijd te besteden. ‘En de irritatie is bij mij afgenomen sinds ik goede software gebruik’, zegt bakker Paul Schalke uit Naaldwijk. ‘Vanuit de winkels werd vaak naar mij gebeld in de bakkerij om bijvoorbeeld uitleg te geven over ons Woudkornbrood of het al dan niet aanwezig zijn van E-nummers. Zowel de werkzaamheden in de bakkerij als in de winkel stokten dan. Dat behoort met Calc-it, ons calculatie- en receptenprogramma tot de verleden tijd.’

 


Lees het hele artikel in Bakkerswereld dat deze week verschijnt

Reageer op dit artikel